Fortbildning

Vi kommer gärna ut till er grundskola och håller i en kostnadsfri fortbildning eller informationskväll. Vi kan till exempel berätta om den nya upplagan av Matematik XYZ, hur vi arbetar med bedömning och kunskapskraven eller hur man kan arbeta med Google Classroom, Smartboard eller andra digitala hjälpmedel i matematik.


Hör gärna av er med önskemål och förfrågningar på mejladress: info@matematikxyz.com


/Författarna

Hur lång tid tar det att räkna till en miljard? Hur många människor kan ligga på luftmadrasser på Vänern? Hur många meter tandkräm använder vi svenskar per år?

Vid frågor, kontakta: Kristina Johnson

Tel: 070-763 38 99

E-post: info@matematikxyz.com

Räkna och häpna

Dessa frågor och många fler får man svar på när man gör ”Räkna och häpna”-uppgifter. I det här passet tränas kommunikation och vi visar hur man med hjälp av Räkna och häpna-uppgifter och en matris kan bedöma de matematiska förmågorna på ett smidigt och utvecklande sätt.

Digitala hjälpmedel

Hur arbetar man med Google Classroom? Vad är Flipped Classroom? Hur skapar man matematikfilmer och lägger ut på Youtube? Hur använder man en Smartboard eller iPads i klassrummet?

Conny Welén är en erfaren IKT-fortbildare som berättar hur han på olika sätt använder sig av olika digitala hjälpmedel för att underlätta undervisningen, skapa variation och för att öka förståelsen hos eleverna. Fortbildningen kan anpassas från nybörjare till mer erfarna användare.

Vid frågor, kontakta: Conny Welén

Tel: 070-512 82 81

E-post: info@matematikxyz.com

Kontakta författarna

YouTube

Lennart Undvall:

070-320 38 62

Conny Welén:

070-512 82 81

YouTube

Gratis filmer på Youtube till alla avsnitt i XYZ-serien.

Facebook

Webbappar

Träna begrepp, lyssna på texten och titta på filmgenomgångar i våra webbappar.

Under en mattekonferens eller studiedag presenterar författarna Matematikboken Alfa, Beta, Gamma och/eller den nya Matematik XYZ.


Målgrupp: Mellan- och

                högstadiet

Vid frågor, kontakta: Lennart Undvall

Tel: 070-320 38 62

E-post: info@matematikxyz.com

Kostnadsfri fortbildning

Ur dagens agenda:

          arbeta med förmågorna

          elever i behov av särskilt stöd

          högpresterande elever

          elever med svenska som andraspråk

          elever med motoriska svårigheter

          formativ respektive summativ bedömning

Inför åk 7

Vad behöver eleverna kunna när de börjar åk 7 – egentligen? Ja, det står så klart i kursplanen. Men om du frågar en högstadie- lärare så är det vissa saker som eleverna måste kunna.


Målgrupp: Mellanstadiet

Conny Welén arbetar i Trosa kommun där man skapat en stadieövergripande matematiklärar- grupp för att utbyta erfarenheter mellan stadier och skolor. I föreläsningen berättar han om arbetet samt delar med sig av erfarenheter och massor av praktiska tips.

Vid frågor, kontakta: Conny Welén

Tel: 070-512 82 81

E-post: info@matematikxyz.com