Lennart Undvall har varit högstadielärare i matematik och fysik i ca 40 år. Han har arbetat med lärarutbildning och lärarfortbildning samt mottagit Ingvar Lindqvist-pris för sitt arbete med naturvetenskaplig profil vid S:t Ilians skola i Västerås. Spelar gärna bridge och älskar att åka längdskidor.

Lennart Undvall

Kristina Johnson arbetar som högstadielärare i matematik och NO på  Futuraskolan Bergtorp i Täby. Skolan har fått flera utmärkelser för sitt kvalitetsarbete. Kristina har bland annat arbetat med att utveckla verktyg för formativ bedömning. Vandrar gärna i fjällen och tränar gärna och mycket.

Kristina Johnson

Conny Welén har länge arbetat som högstadielärare i matematik och NO på Hedebyskolan i Vagnhärad. Han är idag IKT-strateg i Nyköpings Kommun, har stor erfarenhet av utveckling av läromedel och är inbiten musiknörd.

Conny Welén

Sara Ramsfeldt är mellan- och högstadielärare i matematik och NO. Sara har på Stockholms universitets och Skolverkets uppdrag utformat lärarfortbildning i matematik, bland annat modulen Språk i matematik inom Skolverkets matematiklyft. Älskar att spela Beach Volleyboll och har ett SM-silver.

Sara Ramsfeldt

Upplägg och metodik

Lennart Undvall

070-320 38 62

Hemsidan och den digitala utgivningen

Conny Welén

070-512 82 81

Förmågor och prov

Kristina Johnson

070-763 38 99

Bas X och språkstöd

Sara Ramsfeldt

070-759 18 62

Kontakta författarna

YouTube

Sara Ramsfeldt - Bas XYZ och språkstöd

070-759 18 62

Gratis filmer på Youtube till alla avsnitt i XYZ-serien.

Lennart Undvall - Upplägg och metodik

070-320 38 62

Conny Welén - Hemsidan och den digitala utgivningen

070-512 82 81

Kristina Johnson - Förmågor och prov

070-763 38 99

Matematik XYZ:s komponenter

Författarna

Så fungerar serien

Matematik XYZ Webbappar

Nedan kan du se filmer som visar hur Matematik XYZ är upplagd - vilka komponenter som finns och hur de hänger samman samt hur ett vanligt kapitel är upplagt. Du kan även se filmer om våra Webbappar.

LGR 22

Undrar du hur XYZ fungerar med LGR22? Jo, ändringarna gentemot Lgr 11 är så små att vi inte nu kommer med någon ny upplaga av XYZ. Vad vi kan se är det TVÅ saker som vi behöver komplettera med - kongruens och andragradsekvationer.

Eftersom det i Matematik Z redan finns lite om kongruens har vi i nya tryckningar av Matematik Z även lagt in begreppet "kongruens".

Andragradsekvationer har vi i och för sig redan med i Matematik Z i samband med Pythagoras sats, men eftersom vi tror att många lärare vill ge eleverna lite mer än så har vi här på hemsidan lagt ut ett kort avsnitt om andragradsekvationer som kopieringsunderlag. Det nya avsnittet ligger under ”Lärare/ Övrigt”.